Hoe is de Sims 2 ontstaan?

The Sims is een van de spellen die het beste is verkocht. Vooral de PC uitvoering heeft de beste waardering en is het meest verkocht. De spellen van de Sims zijn niet meer weg te denken. Dat het spel zo populair zou worden heeft niemand gedacht. We gaan terug in de tijd om te kijken hoe de Sims spellen zijn ontstaan.

Untitled (600 × 742px)

Wie is de maker van het spel The Sims?

De Sims spellen zijn ontworpen door het geniale brein van Will Wright. Deze man ontwierp tien jaar eerder het spel Simcity, dat ook al een succes werd. Na Simcity bracht Will Wright nog andere spellen uit op hetzelfde basisprincipe zoals bij Simcity. Enkele spellen die toen op de markt kwamen waren SimAnt, SimEarth, SimTower, SimSafari e.d. Will Wright heeft toen de opvolger SimCity 2000 ontworpen dat ook een gigantisch succes werd. Er kwam nog een derde deel van SimCity namelijk de Simcity 3000 maar die kon de eerste 2 delen niet evenaren.

Hoe is het eerste spel The Sims ontstaan?

Na een tijd presenteerde Will Wright het concept The Sims aan Electronic Arts. Will Wright kon toen niet rekenen op veel ondersteuning van Electronic Arts. Het project werd op dat moment afgewezen. Dat weerhield Will Wright er niet van om toch door te gaan met dit project. Hij ging het spel The Sims verder ontwikkelen.

Voor Will Wright was het een ondergronds project waarmee hij uiteindelijk gelijk kreeg. The Sims werd een groot succes en wist het verkooprecord van Myst te verbreken na tien jaar. Het eerste Sims spel was toen ontstaan. Dat gebeurde op 10 februari 2000. Een levenssimulatie spel dat nog veel opvolging van spellen zou krijgen.

Untitled (600 × 742px) (600 × 500px)

Wanneer is Sims 2 ontstaan?

De Sims, het eerste deel is uitgebracht als een simulatie en strategisch spel. Je bestuurt in het spel virtuele mensen. Het hoofddoel in het spel is, dat je de sim in leven houdt en zo ver mogelijk probeert te komen met hun leven en carriere. Het spel werd een groot succes, waardoor het niet kon uitblijven dat er de opvolger Sims 2 kwam.

Sims 2 is de opvolger van The Sims 1 en is uitgebracht in september 2004. Grafisch was die verbeterd en ook dit spel kreeg een aantal uitbreidingen. De Sims 2 heeft ook accessoires pakketten die je kon invoegen in het spel. De Sims 2 heeft maar liefst acht uitbreidingspakketten. De Sims 2 heeft 3D aspecten die je wel mist in het eerste deel van de Sims.

In de Sims 2 kunnen de virtuele mensen groeien van baby tot een oudere persoon. In de Sims 2 worden Sims geboren, maar kunnen ook echt doodgaan in deze virtuele wereld.